Steam detox cabine

Steam detox infrafood cabine


De steam detox infrafood cabine heeft meerdere functies. Zo kunt u stomen in deze cabine in combinatie met infrarood of enkel stomen/infrarood. Hieraan kunt u ook nog oliën toevoegen voor het beste resultaat. Enkele voordelen van de steam detox infrarood cabine zijn:


1. Het verhoogt het zuurtstofgehalte van het lichaam: herstel van de cel vitaliteit en het zorgt voor een rustigere geest. 


2. Bevordert de afbraak van onderhuids vet.


3. Stimuleert de aanmaak van hormonen en enzymen.


4. Verbetert de vitaliteit: versterkt de stofwisseling, betere opname van voedingsstoffen en vermindert vermoeidheid.


5. Stimuleert de bloemsomloop en versterkt het immuumsysteem.


6. 58 massagepunten zorgen voor de stimulatie van verschillende delen van het lichaam. 


7. Vermindert spanning en benauwdheid. 


 


Waarschuwing: Een aantal onderdelen van het apparaat kunnen heet zijn. Daarom zal deze behandeling altijd onder begeleiding plaatsvinden. 


Essentiële olie tijdens het stomen


Essentiële oliën zijn afkomstig van planten en bomen en daarom 100% natuurlijk. Ze kunnen voor verschillende doeleinden worden ingezet. Al eeuwen worden planten gebruikt als medicijn, maar naast dat een etherische olie heerlijk ruikt, kan het ook positief werken voor je mentale of fysieke gezondheid. Zo werkt het ontspannend, kan het je huid kalmeren en doodt het bacteriën.


Het maakt je huid zachter

In het stoombad krijg je een diepe reiniging van de huid. Door de hoge luchtvochtigheid in combinatie met de warme temperatuur ga je sterk transpireren. Je huidporiën gaan wijd open, waardoor afvalstoffen de huid verlaten. Door de stoom zal je huid ook weker worden, zodat dode huidcellen gemakkelijker worden verwijderd. Het resultaat is een zachte, gehydrateerde huid.


Het stimuleert je bloedsomloop

Je lichaam streeft naar een ideale temperatuur van 37°C. Als die temperatuur stijgt door de aangename warmte van het stoombad, zal je lichaam de reflex hebben om af te koelen door meer zweet te produceren. Hierdoor versnelt je hartslag, waardoor je bloed sneller door je lichaam circuleert. De extra rode bloedlichaampjes die je lichaam daardoor aanmaakt, bevatten veel zuurstof. Dat maakt je fitter en gezonder.


Je immuunsysteem wordt sterker

Als je lichaamstemperatuur wordt opgedreven, gaat er een alarmbelletje rinkelen bij je immuunsysteem. Het bereidt zich dan voor om bacteriën of virussen te bestrijden. Dit doet het door intensief antilichaampjes en witte bloedcellen te produceren. Hierdoor ben je beter beschermd tegen toekomstige ziektekiemen.


Eucalyptusolie
De frisse en lichtelijk scherpe geur van de eucalyptus kan je helpen bij een verkoudheid. Doe een paar druppels in bad en je verstopte neus is zo weg. Eucalyptusolie is natuurlijk ook heel fijn als je gaat stomen.


Lavendelolie
Een hele populaire olie die niet mag ontbreken is lavendelolie. De geur van lavendel helpt ontspannen, dus is ideaal als je echt even tot rust moet komen of moeite hebt om in slaap te komen. Verder kan het helpen tegen acne en misselijkheid.


Citroenolie
Voeg je een paar druppels citroenolie toe aan je shampoo, dan kan het roos verminderen. Het helpt ook tegen insectensteken, maagzuur of bij het schoonmaken van je huis.


Oregano olie
Oregano olie kan de pijn verminderen als je last hebt van reumatische klachten. Ook bij kneuzingen en schimmelinfecties is het een aanrader.

Contra-indicaties


  • zwangerschap.
  • dicht in de periode van uw ongesteldheid en tijdens.
  • hartklachten en/of pacemaker.
  • ernstige ziektes zoals tumoren.
  • hartziektes, aritmie, epilepsie, ernstige hypertensie en diabetes.
  •  kunstmatige vulling in uw lichaam.

  •  indien men recent een operatie heeft ondergaan, mogelijk na herstelperiode of in overleg met uw dokter.

  • BMI boven 25.